دانلود نوحه (چنگ دل آهنگ دل )
دانلود فایل صوتی
کوه آسمائی کوهی است در مرکز شهر کابل. بطرف غرب این کوه رود کابل و پس از فاصله ۳۰۰متر کوه دیگری است که بنام شیر دروازه یاد میشود. فاصله مجموعی بین شیر دروازه وآسمائی ۳۰۰ متر است. از لحا ظ زمینشناسی یک کوهاند که توسط دریای کابل چیر شدهاست. این کوه قبلا آتشفشانی بوده و تافعلا ندرتا زلزله دارد.
به سبب ارتفاع نسبی این کوه نسبت به سایر قسمتهای شهر کابل از این کوه به عنوان برج مخابراتی استفاده میشود و فرستندههای متعدد تلویزیونی و رادیویی کابل بر روی این کوه قرار دارند.
رتبیل شاهیان و زنبیل شاهان این کوه را بنام کوه آسمائی مینامیدند. بخاطراینکه درمحل زیارتگاه شاه دوشمشیره بت بزرگ ساخته شده بود که رب النوع امید مینامیدن. در زبان همان وقت اسمائی معنای معبد آروزوهابود. و مردم دردامنه این کوه معبد خودرا اعمارنموده بودند. پس از حملات اعراب کابلشاهیان بتها و معابد خودرا بطرف جنوب افغانستان یا شمال غرب هند کوچ دادند. معبد از بین رفت ولی نام کوه تا امروز باقی ماند. دربالای کوهای آسمائی و شیر دروازه دیواری با ارتفاع ۲۰ فت و با عرض ۱۲ فت در زمان حمله اعراب برکابل ساخته کوه آسمائی کوهی است در مرکز شهر کابل. بطرف غرب این کوه رود کابل و پس از فاصله ۳۰۰متر کوه دیگری است که بنام شیر دروازه یاد میشود. فاصله مجموعی بین شیر دروازه وآسمائی ۳۰۰ متر است. از لحا ظ زمینشناسی یک کوهاند که توسط دریای کابل چیر شدهاست. این کوه قبلا آتشفشانی بوده و تافعلا ندرتا زلزله دارد.
رتبیل شاهیان و زنبیل شاهان این کوه را بنام کوه آسمائی مینامیدند. بخاطراینکه درمحل زیارتگاه شاه دوشمشیره بت بزرگ ساخته شده بود که رب النوع امید مینامیدن. در زبان همان وقت اسمائی معنای معبد آروزوهابود. و مردم دردامنه این کوه معبد خودرا اعمارنموده بودند. پس از حملات اعراب کابلشاهیان بتها و معابد خودرا بطرف جنوب افغانستان یا شمال غرب هند کوچ دادند. معبد از بین رفت ولی نام کوه تا امروز باقی ماند. دربالای کوهای آسمائی و شیر دروازه دیواری با ارتفاع ۲۰ فت و با عرض ۱۲ فت در زمان حمله اعراب برکابل ساخته شدهاست که تافعلا زنده باقی است.
منبع: ویکی پدیا
دردهه سی خورشیدی برخی از اعمال تحریک آمیز و خصمانه پاکستان شهیدسردار محمد داوودخان صدراعظم افغانستان را وادار ساخت تا علیه پاکستان اعلام سفر بری کند. جوش و خروش مردم ولبیک گفتن شان ازپیام صدراعظم پشت پاکستان را لرزاند و آن کشور ازچندین کشور خواست تا میان افغانستان وپاکستان میانجیگری کند. افغانستان نیز که نمی خواست آغازگر جنگ با این کشور همسایه باشد میانجیگری کشورهای جهان را پذیرفت . دردهه چهل خورشیدی که میان پاکستان و هند جنگ درگرفت و نود هزار سرباز پاکستانی در پاکستان شرقی سلاح برزمین گذاشته و تسلیم شدند و به اثر شکست مفتضحانه پاکستان کشور بنگله دیش به وجود آمد ، همه می دانستند که درجریان آن جنگ فرصت طلایی برای افغانستان بوجود آمده و امکان دارد افغانستان حمله کند. درآن فرصت که پاکستان مورد ضربات مرگبار قوای مسلح هندوستان قرارداشت ، افغانستان نخواست ازپشت به پاکستان خنجر بزند . بعداز جنگ رهبران پاکستان دونیم شده از افغانستان تشکر کردند و اعتراف نمودندکه هر لحظه از جانب افغانستان درتشویش بودند . اما متاسفانه بعداز آن جنگ و حتی تا امروز پاکستان از هر فرصتی برای ضربه زدن به افغانستان دست نبرداشته و بارها سعی کرده است تا جنگ و نا امنی را درافغانستان دامن بزند.
کشته شدن بن لادن در خاک پاکستان ووجود پایگاه های دهشت افگنان درکویته و سایر نقاط پاکستان اشکارا نشان دادکه اعمال تروریستی و تخریبی درافغانستان منشه درپاکستان دارد و اردوی پاکستان و آی اس آی در تبریه و تقویت دشمنان افغانستان دخیل اند.مقایسه اعمال خصمانه پاکستان با حسن نیت های افغانستان نشان می دهدکه کشور پاکستان جمیع احسان ها و حسن نیت های افغان ها را نادیده گرفته و فراموش کرده است. اکثر سیاسیون و تحلیلگران پاکستانی بارها هشدار داده اندکه ثبات افغانستان و مناسبات نیک با افغانستان بیشتر به نفع پاکستان است . اما نظامیان پاکستان که قدرت اصلی را درپاکستان به دست داشته اندکمتر به این هشدار ها گوش میدهند. دخول پاکستانی ها در این سوی خط دیورند درنقاطی از ننگرهار ، کنر و نورستان خشم فزاینده مردم افغانستان را برانگیخته و اقدام دلیرانه قوای سرحدی افغان درگوشته و عقب زدن نیروهای پاکستانی باید درسی برای نظامیگران پاکستان باشد . استقبال قاطبه مردم افغانستان از اقدام قوای سرحدی نشان داد که سرانجام کاسه صبر مردم افغانستان لبریز شده است . اما با این هم دولت افغانستان خواهان ادامه درگیری این دوکشور همسایه نمی باشند و تصادمات سرحدی را بر نفع هردو کشور نمی دانند. حامدکرزی رییس جمهورافغانستان درکنفرانس خبری در اروپا گفت که ما هیچگونه مداخله کشورهمسایه را دراین سوی دیورند تحمل نمی کنیم ، اما رهبر افغانستان در عین حال آرزومند این شد تا درگیری ها میان دوکشور ادامه نیابد .
منبع : ملی رادیو تلویزیون
Download Azan Mohammadi
Télécharger Azan Mohammadi
تحمیل قم محمدی
下载祈祷穆罕默迪
下載祈禱穆罕默迪
Descarga Azan Mohammadi
Azan मोहम्मदी डाउनलोड
حجم:۵,۲۲۶ KB
پسورد:ali
نوحه خوان:غلام کویتی پور
دیوان او در سال (۱۳۴۷)خورشیدی توسط محمد علم غواص در هرات زیور چاپ یافت.
روحش شاد باد
**********
نمونه کلام
شهر برمن تنگ شد آهنگ صحرا میکنم
روئ صحرا را ز اشک خویش دریا میکنم
در گلستانی که بر یاد رخت خوانم غزل
بلبلان را بر نوای خویش شیدا میکنم
نیستم زاغ و زغن تا مایل سفلی شوم
من همای اوج قدسم میل بالا میکنم
سرو چون قدی فرازد در میان بوستان
من خیال قامت آن سرو بالا میکنم
من که مخمور نگاه ی نرگس مست تو ام
کافرم گر التفات جام و ساغر میکنم
قامتت سرو و رخت گل زلف سنبل غنچه لب
من تماشای گل و گلشن در این جا میکنم
آه ! ای غم نامه ما را نخواندی از غرور
گر من از بهر تو صد مکتوب انشا میکنم